Sierhuis over 'mislukte' Cassierra: 'Moeilijker uit te leggen door taalbarrière'

Sierhuis over 'mislukte' Cassierra: 'Moeilijker uit te leggen door taalbarrière'

Gepubliceerd: vrijdag 4 januari 2019 om 18:18vr 04-01-2019 om 18:18

Laatste update: vrijdag 4 januari 2019 om 18:28vr 04-01-2019 om 18:28

Kaj Sierhuis heeft niet met Mateo Cassierra gesproken alvorens hij een huurcontract tekende bij FC Groningen. Sierhuis komt voor anderhalf jaar op huurbasis over van Ajax, terwijl de verhuurde Cassierra Groningen na een halfjaar alweer verlaat. 

Afgelopen zomer werd de Colombiaanse spits door Ajax naar Groningen gestuurd, maar dat avontuur is uitgelopen op een mislukking. "Ik heb niet met Mateo gesproken", zegt Sierhuis tegen FOX Sports. "Ik moet zeggen dat we ook wel een kleine taalbarrière hebben. Zijn Engels is niet top en mijn Spaans is niet grandioos. Maar ik heb zeker met andere jongens van Groningen die ik al ken gesproken. Zij waren heel lovend, dat heeft wel geholpen."

Sierhuis vermoedt dat de taalbarrière ook mee heeft gespeeld in Groningen. "Ik weet niet precies hoe het hier is gelopen met hem, maar ik kan me voorstellen dat zijn taalbarrière richting de club ook wel een rol heeft gespeeld. Het is misschien moeilijker om aan hem dingen uit te leggen. Als Nederlandse jongen zal ik daar geen moeite mee hebben", aldus de jonge spits. 

Lees ook: Ajax 'zéker geen afgesloten hoofdstuk': 'De bedoeling dat ik eerste spits word'

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws