Update: NEC bevestigt komst Druijf: 'Buitenkans die we niet konden laten lopen'

Update: NEC bevestigt komst Druijf: 'Buitenkans die we niet konden laten lopen'

Gepubliceerd: vrijdag 4 januari 2019 om 20:58vr 04-01-2019 om 20:58

Laatste update: vrijdag 4 januari 2019 om 22:38vr 04-01-2019 om 22:38

Ferdy Druijf maakt het seizoen af bij NEC. De goaltjesdief wordt voor de rest van het seizoen gehuurd van AZ.

Dat meldt het Noordhollands Dagblad. Met het aantrekken van Druijf troeft NEC meerdere clubs af. Onder meer SC Cambuur en FC Twente hadden interesse in de diensten van Druijff, die een uitstekende ontwikkeling doormaakt bij Jong AZ.

De twintigjarige spits kwam bij Jong AZ in zestien competitiewedstrijden al tot veertien doelpunten en één assist. Dat is indrukwekkend, zeker als je bedenkt dat Jong AZ de hekkensluiter is van de Keuken Kampioen Divisie. Ondanks zijn indrukwekkende prestaties heeft Druijf geen uitzicht op speeltijd in het eerste elftal.

Met het aantrekken van Druijf speelt NEC in op het aanstaande vertrek van Sven Braken. Hij stapte woensdag niet op het vliegtuig met zijn ploeggenoten van NEC richting het trainingskamp in Málaga. "Vanwege de concrete interesse van meerdere clubs hebben we besloten om Sven niet mee te nemen op trainingskamp", lichtte Van Schaik toe.

Update 20:58 uur: Ferdy Druijf maakt het seizoen af bij NEC, zo hebben de Nijmegenaren bevestigd via de officiële kanalen. "Met Ferdy verzekeren we ons van de diensten van een spits die past bij het NEC dat wij voor ogen hebben", aldus algemeen directeur Wilco van Schaik op de website van NEC. "Ferdy is een energieke speler die een enorme drive en werklust koppelt aan zijn doelgerichtheid, dat zijn eigenschappen die passen bij een spits die we graag zien in de Goffert", vervolgt hij.

"De komst van Ferdy is voor ons een buitenkans die we niet konden laten lopen en met zijn komst voorzien we onze aanvalslinie van kwaliteiten welke we nog niet hadden", aldus Van Schaik.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Is Druijf een versterking voor NEC?

Ja
85%
Nee
15%
(1162 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws