'FC Barcelona haalt transfervrije centrale verdediger op in Frankrijk'

'FC Barcelona haalt transfervrije centrale verdediger op in Frankrijk'

Gepubliceerd: vrijdag 4 januari 2019 om 20:05vr 04-01-2019 om 20:05

FC Barcelona gaat zich versterken met Jean-Clair Todibo. De negentienjarige centrale verdediger komt transfervrij over van het Franse Toulouse.

Dat meldt het Spaanse Sport. Todibo, die ook in de belangstelling zou staan van Real Madrid, staat tot medio 2019 onder contract bij de Franse club en is in de zomer dus transfervrij. Barcelona gaat Tobido voor vier seizoenen vastleggen. Volgens Sport zal Tobido direct aansluiten bij het eerste elftal, maar dat betekent niet dat hij het seizoen ook afmaakt bij de hoofdmacht.

De Catalanen zijn van plan om aan het eind van augustus de situatie van de tiener te evalueren. Omdat hij nog jong is en veel potentie heeft, zal Barcelona hem dan wellicht verhuren om elders ervaring op te doen.

De komst van Todibo heeft volgens het Spaanse medium geen gevolgen voor het binnenhalen van een andere centrale verdediger. Barça is nog altijd op zoek naar een centrale verdediger die volgend seizoen direct in te passen is in het eerste elftal. Onder meer Matthijs de Ligt wordt in verband gebracht met een overstap naar Catalonië.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws