Sandler wordt verrast door Guardiola: 'Eerlijk, daar heb ik nog nooit gestaan'

Sandler wordt verrast door Guardiola: 'Eerlijk, daar heb ik nog nooit gestaan'

Gepubliceerd: zondag 6 januari 2019 om 18:56zo 06-01-2019 om 18:56

Laatste update: zondag 6 januari 2019 om 18:59zo 06-01-2019 om 18:59

Philippe Sandler mocht zondag debuteren bij Manchester City, maar had dat helemaal niet verwacht. Door een blessure kon hij de afsluitende training niet helemaal meedoen, waardoor de verdediger geen rekening hield met speelminuten in het FA Cup-duel met Rotherham.

De ouders van Sandler waren al teruggevlogen naar Nederland. Alleen zijn broer zat op de tribune, vertelt hij na de wedstrijd aan het Algemeen Dagblad. Verrassend genoeg liet Pep Guardiola hem opdraven als centrale middenvelder. Sandler speelt echter het liefst in het hart van de verdediging. "Daar speel ik altijd. Eerlijk, ik heb nog nooit op het middenveld gestaan."

"Waarom nu wel? Ik stond daar tijdens de trainingspartij. Passes versturen. Sinds ik hier ben, probeer ik me te ontwikkelen als centrale verdediger", vervolgt Sandler. "Vincent Kompany helpt me daarbij enorm. Ik leer ongelooflijk veel van hem."

"Ik genoot hier enorm van. Of ik binnenkort weer een kans krijg, weet ik niet. Ik wil vooral eerst helemaal fit worden", aldus Sandler. De verdediger stond onlangs vijf maanden aan de zijlijn met een gescheurde meniscus.

Lees ookSandler debuteert met monsterzege bij Manchester City in FA Cup

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Gaat Sandler het redden bij City?

(1007 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws