'Suárez al niet meer bij selectie: transfer naar Arsenal lijkt aanstaande'

'Suárez al niet meer bij selectie: transfer naar Arsenal lijkt aanstaande'

Gepubliceerd: maandag 7 januari 2019 om 10:17ma 07-01-2019 om 10:17

Laatste update: maandag 7 januari 2019 om 11:43ma 07-01-2019 om 11:43

FC Barcelona en Arsenal zijn nog steeds aan het onderhandelen over een transfer van Denis Suárez. De Spaanse middenvelder wordt door de Catalanen al niet meer bij de selectie gehaald.

Dat meldt Mundo Deportivo. Of dat te maken heeft met een aanstaande transfer is de vraag. Suárez ontbrak om financiële redenen tegen Getafe. Hij heeft tot nu toe 69 wedstrijden achter zijn naam staan voor Barcelona. Als hij de zeventig aantikt, moet Barcelona een bedrag van 800.000 euro betalen aan Manchester City.

Die afspraak heeft Barcelona gemaakt met City, waar Suárez in de jeugd gespeeld heeft. Bij iedere tien wedstrijden die Suárez bij Barcelona speelt, moet er 800.000 euro worden overgemaakt naar Engeland, schrijft Mundo Deportivo. De club wil niet voor onnodige kosten komen te staan als Suárez toch in de komende dagen vertrekt uit Spanje. In totaal heeft Barcelona 10,8 miljoen euro aan bonussen betaald aan City. 

Arsenal wil Suárez deze winter naar Londen halen, maar mag vanwege de Financial Fair Play-regels geen geld uitgeven, schrijft de Spaanse krant. Barcelona wil de middenvelder laten gaan, zolang de club zeker weet dat er komende zomer wél betaald wordt. Daarom zijn de clubs nu aan het onderhandelen over een huurdeal tot de zomer. Suárez wacht aan de zijlijn af wat er gaat gebeuren. 

Suárez maakte in de zomer van 2013 de transfer naar Barcelona. De club liet hem in het tweede elftal spelen en verhuurde hem daarna aan Sevilla. Villarreal neem Suárez in 2015 transfervrij over, waarna hij een jaar later werd teruggekocht door Barcelona.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws