Blamage voor PSG: uitgeschakeld door eerste bekernederlaag sinds 2014

09-01-2019 23:20
17

Paris Saint-Germain heeft woensdagavond een zéér verrassende nederlaag geleden in Frankrijk. Ligue 1-hekkensluiter Guingamp was in de kwartfinale van de Coupe de la Ligue te sterk voor het sterrenensemble: 1-2.

PSG speelde woensdagavond plichtmatig en kreeg liefst drie penalty's tegen. De ploeg van trainer Thomas Tuchel kwam in de tweede helft nog wel op voorsprong. Neymar kopte bij de tweede paal binnen: 1-0. De Braziliaan stond net als Kylian Mbappé en Angel Di Maria gewoon in de basis, terwijl Edinson Cavani en Marco Verratti rust kregen.

Op dat moment had Guingamp al een penalty gemist. Na een overtreding van Thomas Meunier ging de bal op de stip, maar maar de waardeloze penalty van Marcus Thuram, de zoon van, kwam niet eens in de buurt van het doel van PSG-doelman Alphonse Areola. Een minuut later scoorde Neymar.

PSG ging na de openingstreffer in een nóg lagere versnelling spelen en liet helemaal niets meer zien. Daarvan profiteerde Guingamp. Yeni N'Gbakoto scoorde vanaf de stip. In de blessuretijd kregen de bezoekers een derde penalty. Thuram maakte zijn eerdere misser goed door via de vingertoppen van Areolo de winnende te maken: 1-2.

PSG was in alle Franse bekertoernooien liefst 45 wedstrijden ongeslagen. De laatste nederlaag dateerde van 22 januari 2014. Guingamp is het lelijke eendje van de Ligue 1. De ploeg won pas twee keer in de competitie en staat laatste.