'Chinezen willen 43 miljoen betalen voor Neres, Ajax heeft één voorwaarde'

'Chinezen willen 43 miljoen betalen voor Neres, Ajax heeft één voorwaarde'

Gepubliceerd: donderdag 10 januari 2019 om 06:35do 10-01-2019 om 06:35

Laatste update: donderdag 10 januari 2019 om 06:41do 10-01-2019 om 06:41

Het Chinese Guangzhou Evergrande heeft een verhoogd bod aangekondigd op David Neres. De club is bereid liefst 43 miljoen te betalen voor de Braziliaanse buitenspeler van Ajax. De Amsterdammers willen op één voorwaarde meewerken aan de transfer.

Dat meldt De Telegraaf donderdagochtend. Vorige week bracht de krant al naar buiten dat Guangzhou ruim dertig miljoen euro overheeft voor Neres, die dit jaar niet zeker is van een basisplek bij de Amsterdammers. Directeur spelersbeleid Marc Overmars wil echter veertig miljoen voor Neres en lijkt gehoor te krijgen: de Chinezen hebben een verhoogd bod van 43 miljoen aangekondigd.

Volgens De Telegraaf is zo'n hoog bod weigeren 'onverantwoord'. Toch hebben de Amsterdammers, die in januari 2017 ruim 12 miljoen euro betaalden voor de Braziliaan, wel één duidelijke voorwaarde. Het vertrek van Neres is alleen bespreekbaar als Ajax erin slaagt om Diego Lainez over te nemen van Club América. Volgens de krant 'naderen beide clubs een akkoord over de transfersom' van de Mexicaan.

Neres zelf ziet een transfer wel zitten, mede omdat hij in China een riant jaarsalaris kan verdienen. 'Maar vooral omdat er na FC Bayern München-uit veel onbegrip bij hem is', schrijft de ochtendkrant. 'Neres speelde in de Allianz Arena zijn beste wedstrijd in dienst van Ajax, maar verloor daarna zijn basisplaats en vindt dat hem door Ten Hag onrecht is aangedaan.'

Mocht het tot een akkoord komen moet Ajax twintig procent van de transferwinst afstaan aan São Paulo, de voormalige club van Neres. Bij een transfersom van 43 miljoen euro zou dat gaan om 6,2 miljoen euro. 

Poll

Moet Ajax Neres laten gaan?

(22086 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws