'Chinezen bieden 30 miljoen op Neres: club en speler welwillend tegenover vertrek'

'Chinezen bieden 30 miljoen op Neres: club en speler welwillend tegenover vertrek'

Gepubliceerd: zaterdag 5 januari 2019 om 06:43za 05-01-2019 om 06:43

Laatste update: zaterdag 5 januari 2019 om 08:14za 05-01-2019 om 08:14

David Neres gaat mogelijk een verrassende winterse transfer maken, schrijft De Telegraaf zaterdagochtend. De Chinese topclub Guangzhou Evergrande is geïnteresseerd in de Braziliaan en heeft volgens de ochtendkrant een bod van dertig miljoen neergelegd in Amsterdam.

Het nieuws uit China kost Marc Overmars vermoedelijk een reisje naar de Verenigde Staten. De directeur spelersbeleid zou eigenlijk met de spelers en de technische staf afreizen naar Florida voor het Ajax-trainingskamp, maar blijft nu naar alle waarschijnlijkheid in Amsterdam om over een mogelijke transfer van Neres te onderhandelen.

Overmars liet eerder weten dat hij niemand wilde laten vertrekken tijdens de winterstop, maar gaat mogelijk terugkomen op deze belofte. Neres viel in de laatste weken voor de winterstop buiten de basis en is ontevreden over zijn reserverol. De Braziliaan heeft wel oren naar een lucratief avontuur in China en ook Ajax staat positief tegenover een miljoenendeal. De Mexicaan Diego Lainez moet in dat geval de opvolger van Neres worden: zijn huidige werkgever Club América heeft volgens De Telegraaf een bod van elf miljoen vanuit Amsterdam in overweging.

Neres kwam tijdens de winterstop van het seizoen 2016/2017 voor twaalf miljoen euro over van Sao Paulo FC. De Braziliaan kende een aarzelende start in Amsterdam, maar kan inmiddels prima statistieken overleggen (negentien goals en 23 assists in de Eredivisie, red.). Dit seizoen moet hij op de flanken echter regelmatig voorrang verlenen aan Dusan Tadic en Hakim Ziyech, terwijl Donny van de Beek de eerste keus is als 'nummer tien'. Afgelopen zomer bood Borussia Dortmund nog 33 miljoen euro, maar de Duitsers kregen nul op het rekest van Overmars.

Poll

Moet Ajax meewerken aan een vertrek van Neres?

(10875 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws