'FC Utrecht: 'interessante trainer' is nummer één optie als opvolger Advocaat'

'FC Utrecht: 'interessante trainer' is nummer één optie als opvolger Advocaat'

Gepubliceerd: donderdag 10 januari 2019 om 15:27do 10-01-2019 om 15:27

John van den Brom is 'optie nummer één' om Dick Advocaat op te volgen bij FC Utrecht. Dat meldt het Algemeen Dagblad. De Domstedelingen moeten op zoek naar een nieuwe trainer, nu Advocaat heeft aangegeven dat hij de club na dit seizoen verlaat.

Van den Brom heeft volgens het AD al meerdere gesprekken gevoerd in de Domstad. De huidige trainer van AZ staat open voor een overstap naar FC Utrecht. Jordy Zuidam, directeur voetbalzaken in Utrecht, vindt Van den Brom 'een interessante trainer', maar benadrukt dat er meer kandidaten zijn.

Advocaat maakte op het trainingskamp in La Manga kenbaar dat hij zijn aflopende verbintenis sowieso niet gaat openbreken. Utrecht was geïnteresseerd om de samenwerking voort te zetten. "Onderweg ontstond er van beide kanten interesse", aldus Zuidam. "Als je ziet wat Advocaat teweeg heeft gebracht, hoe hij het naar zijn zin heeft, dat is bewonderenswaardig. Daarom wilden we als eerste met hem zitten."

"Het was meteen duidelijk hoe hij erin staat, hij onderbouwde dat heel goed", vervolgt Zuidam. "Dat is jammer voor de club, maar wij respecteren dat en hebben alleen maar begrip voor zijn beslissing. Wij zijn hem in elk geval dankbaar dat hij, met zo'n staat van dienst, hier heeft willen instappen. Nu wil hij hier zijn klus afmaken."

Poll

Is Van den Brom een geschikte Utrecht-trainer?

(3005 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws