Makkelie: Misschien hadden we wel weg gemoeten als ik niets had gezegd

Makkelie: "Misschien hadden we wel weg gemoeten als ik niets had gezegd"

10-01-2019 16:52 Laatste update: 17:05
32

Danny Makkelie vertolkte afgelopen zomer een hoofdrol tijdens de WK-groepswedstrijd tussen Brazilië en Costa Rica. Hij greep als VAR in, nadat Björn Kuipers een penalty toekende aan Neymar.

In de herhaling bleek dat Kuipers fout zat, waarna de scheidsrechter de strafschop op advies van Makkelie introk. "Het eerste wat door mijn gedachte schoot was: misschien stuur ik Björn hiermee wel naar huis", blikt Makkelie terug in gesprek met het Algemeen Dagblad.

"Ik zei tegen Björn, ik denk niet dat je veel 'support' krijgt voor deze beslissing. Op basis daarvan zei hij: oké, dan ga ik even kijken. Vervolgens trok hij de penalty in, hij vond hetzelfde als ik. We mochten van de FIFA in het toernooi blijven. Misschien hadden we wel weg gemoeten als ik niets had gezegd."

Op het bewuste moment was de spanning groot, erkent Makkelie. "Ik zit daar en op het veld staat een vriend die scheidsrechter is. Die wil ik helpen. Zo hoort het ook, je moet ons als team zien. Misschien mede door de ingreep van de videoscheidsrechter kreeg Björn in dit geval de volgende kans. Zo is het ook."

Lees ook: Kuipers pakt hoofdrol op WK: privé-oorlog met Neymar, gered door Makkelie

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s