Ajax tast definitief mis: Club América kondigt transfer van Lainez naar Spanje aan

Ajax tast definitief mis: Club América kondigt transfer van Lainez naar Spanje aan

10-01-2019 22:55 Laatste update: 23:45
380

Real Betis heeft Ajax afgetroefd in de strijd om Diego Lainez. Club América meldt dat de achttienjarige aanvaller de overstap maakt naar de Primera Division-club. Ook Betis maakt inmiddels melding van de transfer.

Bij de Spaanse club wordt de 18-jarige vleugelaanvaller teamgenoot van zijn landgenoot Andres Guardado. Lainez geldt als een van de grootste talenten van Zuid- en Midden-Amerika en wordt ook wel de Mexicaanse Messi genoemd.

Ajax leek lange tijd de beste papieren in de strijd om Lainez te hebben. De Amsterdammers zagen volgens onder meer De Telegraaf een bod van vijftien miljoen euro geaccepteerd worden, maar het mocht niet baten. Real Betis handelde de afgelopen dagen razendsnel en wist Lainez te overtuigen van een transfer naar Sevilla. Oud-PSV'er Guardado zou een belangrijke rol in die keuze hebben gespeeld.

Club América maakt verder geen details rond de overstap bekend, maar volgens de Spaanse sportkrant AS tekent Lainez tot medio 2024 bij Betis. De Spaanse club zou een vergelijkbaar bedrag betalen als dat Ajax overhad voor de aanvaller. Door het afketsen van de komst van Lainez, is het de vraag of Ajax nog meewerkt aan een vertrek van David Neres naar China.

Bij Ajax zullen de gedachten teruggaan naar de zomer van 2017. Toen leek de Amsterdamse club Richarlison binnen te hebben, maar de Braziliaan verkoos op het allerlaatste moment een transfer naar Watford. In de Premier League maakte hij vervolgens de nodige indruk en inmiddels speelt hij voor Everton.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie