'Ajax blijft verbijsterd achter: Lainez-strijd om twee miljoen euro verloren'

'Ajax blijft verbijsterd achter: Lainez-strijd om twee miljoen euro verloren'

11-01-2019 07:07 Laatste update: 08:52
365

Real Betis blijkt in de strijd om Diego Lainez de langste adem te hebben gehad. Donderdagavond werd bekend dat niet Ajax, maar Betis de nieuwe club van de achttienjarige Mexicaan wordt. Dat terwijl de Amsterdammers lang de beste papieren hadden. Betis bood plots echter een paar miljoen meer.

Directeur spelersbeleid Marc Overmars was bereid om veel te betalen voor Lainez. Volgens De Telegraaf bood Ajax eind vorig jaar elf miljoen euro. Uiteindelijk werd er een akkoord bereikt over vijftien miljoen euro, zo werd gemeld.

Betis wilde de transfer kapen en deed deze week een alles-of-niets-poging om Lainez uit de handen van Overmars te houden. Een delegatie van de club stapte op het vliegtuig naar Mexico én zette oud-PSV'er Andrés Guardado in om Lainez te overtuigen. 

Dat is niet alles, want Betis blijkt op het laatste moment een paar miljoen extra te hebben geboden. Ajax en Betis legden donderdag een verbeterde aanbieding op tafel, maar volgens het Mexicaanse Record hebben de Spanjaarden de deal over de streep weten te trekken door uiteindelijk twee miljoen euro meer te betalen.

Betis schijnt dus uiteindelijk zeventien miljoen te betalen, omdat Ajax niet verder wilde gaan dan vijftien. Spaanse media houden echter vast aan een transfersom van veertien miljoen.

Dat Betis de moeite nam om af te reizen naar Mexico, was voor Lainez nog een reden om voor de Primera Division te kiezen. De vleugelspeler kan in Spanje zijn moedertaal blijven spreken en wordt vergezeld door landgenoot Guardado, wat naar verluidt een rol heeft gespeeld in zijn keuze voor Betis. Ajax was anderhalf jaar lang bezig met Lainez, schrijft De Telegraaf vrijdag.

Lees ook: Ajax tast definitief mis: Club América kondigt transfer van Lainez naar Spanje aan

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie