Bewuste keuze voor rugnummer 34: 'Ken Nouri en zijn familie goed'

Bewuste keuze voor rugnummer 34: 'Ken Nouri en zijn familie goed'

11-01-2019 12:34 Laatste update: 13:32
82

Vince Gino Dekker gaat bij Go Ahead Eagles spelen met rugnummer 34. De van Jong AZ overgekomen linksbuiten speelde in de jeugd van Ajax samen met Abdelhak Nouri.

"Daarom wil ik bij Go Ahead Eagles ook graag met nummer 34 op mijn rug spelen. Het rugnummer wat Nouri altijd droeg", vertelt hij in gesprek met De Stentor. "Ik ken hem en zijn familie goed, we speelden twaalf jaar samen."

Dekker speelde in de jeugd van de Amsterdammers ook samen met spelers als Donny van de Beek, Vaclav Cerny en Matthijs de Ligt, spelers die er wel in slaagden door te breken in de hoofdstad. Een slepende knieblessure gooide voor Dekker echter roet in het eten. "Niemand weet hoe ik daaraan kwam. Ik bleef last houden en uit een mri-scan bleek opeens dat ik een broos botje had onder de knieschijf", vertelt hij daarover. "Na de operatie heeft het me meer dan een jaar gekost om fit te worden."

Vorig seizoen werd Dekker nog wel kampioen met Jong Ajax. "Staat toch maar mooi op mijn cv. En wie weet lukt het dit jaar bij Go Ahead Eagles opnieuw. Twee jaar achter elkaar kampioen worden in de eerste divisie.... Zou best bijzonder zijn, toch?"