Lof voor Klopp vanwege Hoever-besluit: Ontzettend veel complimenten

Lof voor Klopp vanwege Hoever-besluit: "Ontzettend veel complimenten"

Gepubliceerd: vrijdag 11 januari 2019 om 23:20vr 11-01-2019 om 23:20

Neil Critchley vindt het dapper dat Jürgen Klopp Ki-Jana Hoever voor de leeuwen heeft gegooid tegen Wolverhampton Wanderers. Deze week maakte de zestienjarige Nederlander zijn officiële debuut voor Liverpool. 

"Het gebeurt niet vaak dat zestienjarige verdedigers tegen Premier League-clubs spelen", vertelt Critchley, trainer van Liverpool 023, aan The Liverpool Echo. "De trainer verdient ontzettend veel complimenten. Ki trainde al een paar weken op Melwood, dus dat heeft hem geholpen. Hij heeft zichzelf goed laten zien. Hij weet dat dit slechts het begin is en blijft met z'n beide benen op de grond staan."

Naast Hoever maakten ook Curtis Jones en Rafa Camacho hun debuut voor Liverpool. "Hun officiële debuut zullen ze nooit meer vergeten. Het had mooi geweest als ze onderdeel waren geweest van een winnend team, maar dat mocht niet zo zijn." Liverpool verloor het FA Cup-duel met Wolverhampton met 2-1.

"Gezien de omstandigheden hebben ze zich goed aangepast. Als de manager aanpassingen doorvoert, moeten ze er ineens staan. We willen niet dat de spelers slechts een keer in het eerste elftal speelt, we willen dat ze opstaan en meer dan vijftig wedstrijden spelen."

Lees ook: Firmino roemt 'up-and-coming' Nederlander van Liverpool: "Uitstekende speler"

Lees ook: 'Hoever (16) maakte indruk op Liverpool-training na duels met Salah'

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws