'Joh, als wij in de Eredivisie blijven terwijl ik niet scoor, dat vind ik prima'

'Joh, als wij in de Eredivisie blijven terwijl ik niet scoor, dat vind ik prima'

Gepubliceerd: zaterdag 12 januari 2019 om 11:55za 12-01-2019 om 11:55

Laatste update: zaterdag 12 januari 2019 om 13:47za 12-01-2019 om 13:47

Michael de Leeuw had direct een goed gevoel bij een transfer naar FC Emmen. De spits kwam deze winter over van het Amerikaanse Chicago Fire en hoopt Emmen met zijn ervaring in de Eredivisie te kunnen houden.

De Leeuw speelde tweeënhalf jaar in de Amerikaanse MLS, maar keert nu terug in Nederland. "Ik had mijn zinnen al heel snel op FC Emmen gezet", vertelt de 32-jarige spits in gesprek met Dagblad van het Noorden. "Vergeet niet dat ik vooral heel graag weer wil voetballen. Nadat ik mijn kruisband heb gescheurd, heb ik bijna een jaar niet gespeeld."

"Ik heb tussen augustus en oktober weer wat wedstrijden gespeeld bij Chicago Fire", vervolgt De Leeuw. "Echter, daarna was het seizoen in Amerika voorbij. Ik ben fit, maar moet nu wel weer minuten gaan maken.”

De nieuwbakken spits van de club uit Drenthe wil de club graag voor het hoogste niveau behouden. "Ik wil deze club helpen om de volgende stap te zetten. Handhaven is dit seizoen ons enige doel. Ik heb al een paar keer de vraag gekregen hoe vaak ik wil scoren. Dat vind ik dus totaal niet belangrijk. Joh, als wij in de Eredivisie blijven, maar ik geen enkele keer scoor, vind ik het prima. Meer dan dat zelfs.”

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws