Update: Miljoenendeal in de maak: Sol ontbreekt op trainingsveld Willem II

Update: Miljoenendeal in de maak: Sol ontbreekt op trainingsveld Willem II

Gepubliceerd: maandag 14 januari 2019 om 10:50ma 14-01-2019 om 10:50

Laatste update: maandag 14 januari 2019 om 10:50ma 14-01-2019 om 10:50

De kans dat Fran Sol volgend weekend nog speler van Willem ll is is klein. Dinamo Kiev lijkt de Spaanse spits bijna binnen te hebben.

Dat meldt het Brabants Dagblad maandag. Sol (26) heeft met Dinamo een principe-akkoord bereikt over een contract voor vijf seizoenen. De clubs zijn er naar verluidt nog niet helemaal uit. Dinamo heeft een bod van drie miljoen euro plus bonussen neergelegd in Tilburg. De Oekraïnse club is de enige concreet geïnteresseerde partij. Ook Leeds United werd in een eerder stadium genoemd. 

Zondagavond werd er gesproken over een transfer, maar de gesprekken stonden volgens het Brabants Dagblad 'even op een laag pitje'. Dat komt omdat iedereen in Oekraïne Malanka viert. Malanka is oudejaarsavond volgens de Juliaanse kalender. Het wordt gevierd in Oekraïne, Rusland en Wit-Rusland.

Sol zelf wil maar al te graag naar Oekraïne. Dinamo speelt ieder jaar Europees voetbal, wat voor Sol een belangrijke reden is om daar te willen spelen. Hij kan zich dan laten zien aan de Spaanse bondscoach Luis Enrique.

Willem ll lijkt volgend weekend tegen NAC Breda geen rekening te hoeven houden met Sol, verwacht de ochtendkrant. Maandag staat hij wel gewoon op het trainingsveld. 

Update 10.50: Het vertrek van Sol naar Kiev lijkt een kwestie van tijd. Maandag ontbreekt de Spaanse topscorer op de training van Willem II, meldt het Brabants DagbladNaar verwachting komt de transfer binnen enkele dagen rond. Willem II zou Samuel Armenteros op het oog hebben als vervanger van Sol. 

Poll

Is Dinamo Kiev een goede club voor Sol?

(5893 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws