Sneijder twijfelt: 'Uitnodiging is super, maar ik kan nu niet zeggen: ik doe het'

Sneijder twijfelt: 'Uitnodiging is super, maar ik kan nu niet zeggen: ik doe het'

14-01-2019 08:05 Laatste update: 08:06
23

Wesley Sneijder is er nog niet uit: gaat hij na dit seizoen door als voetballer of stopt hij ermee? De recordinternational van het Nederlands elftal heeft een aflopend contract bij zijn club Al-Gharafa.

"Ik wil dan pas een beslissing nemen", laat Sneijder weten aan De Telegraaf. "Ik voel me nog steeds top. De enige twijfels die ik zou hebben om te stoppen, worden elke wedstrijd weer de kop ingedrukt." Toch weet hij dat het einde van zijn loopbaan dichterbij komt. "Het is niet meer zoals het geweest is. Ik ga toch meer pijntjes voelen."

"In de zomer word ik 35 jaar. Dan wil ik het voor mezelf gaan evalueren. Ik heb bijna altijd alles gespeeld. Dat ga je gewoon merken. Ik wil zo lang mogelijk door blijven gaan en voel me superfit, maar het is ook een mentale beslissing."

Sneijder doelt daarmee ook op zijn privésituatie. "Ik wil gewoon bij mijn familie zijn, en dan met name mijn gezin. Mijn vrouw Yolanthe werkt veel in Nederland en is daar nu ook weer een nieuwe serie aan het opnemen. We combineren het goed, hoor, en tegenwoordig is het met Facetime en dat soort dingen allemaal makkelijker. Maar ik wil mijn gezin bij me hebben. Waar dat dan is, is niet belangrijk."

Trainerscursus
De kans is klein dat Sneijder dit jaar al ingaat op de uitnodiging van de KNVB om een versnelde trainerscursus te volgen. "Die cursus begint al in mei. Super dat ze mij ervoor hebben uitgenodigd, maar ik kan nu niet zeggen: ik doe het. Als ik volgend jaar bijvoorbeeld doorga met voetballen, kan ik de cursus niet doen. Ik kan maar één keer stoppen. Ik wil eerst de keuze voor mezelf maken en dan mijn toekomst bepalen."