Update: Engeland smult van presentatie Bielsa: 'Spionnen naar elke tegenstander'

Update: Engeland smult van presentatie Bielsa: 'Spionnen naar elke tegenstander'

Gepubliceerd: woensdag 16 januari 2019 om 19:41wo 16-01-2019 om 19:41

Paniek in Leeds: de succesvolle Leeds United-manager Marcelo Bielsa zal woensdagmiddag om zes uur Nederlandse tijd een persconferentie beleggen. Engelse media suggereren dat El Loco zijn vertrek aan gaat kondigen bij de Championship-koploper.

Het medium One Football komt met deze berichtgeving op basis van 'bronnen rondom de club'. Mogelijk heeft het besluit te maken met de geruchtmakende 'spionagegate': Leeds United speelde vrijdag de topper tegen Derby County en Bielsa had van tevoren een mannetje naar Derby gestuurd om de besloten training van The Rams te bekijken. De bewuste 'spion' werd echter betrapt en de Engelse voetbalbond heeft een onderzoek naar de handelswijze van de Argentijnse manager aangekondigd.

De excentrieke Bielsa ging afgelopen zomer aan de slag in Leeds en is hard op weg om de roemruchte club voor het eerst sinds 2004 naar het hoogste niveau te leiden. El Loco heeft echter de reputatie dat hij nooit lang bij zijn clubs blijft. Bij het Franse Lille hield hij het tijdens zijn eerste seizoen in november al voor gezien. Het jaar daarvoor was hij zelfs na twee dagen al vertrokken bij SS Lazio.

Update 19.41: Leeds United-manager Marcelo Bielsa stapt niet op, maar heeft woensdagavond een uitgebreide Powerpoint-presentatie gegeven aan de pers. Reden is de ophef die ontstond over zijn beslissing om vorige week een spion naar de training van tegenstander Derby County te sturen. Bielsa vindt dat hij niets verkeerd heeft gedaan in 'Spy-gate'.

"We hebben trainingen van al onze tegenstanders bekeken", bekende El Loco. Leeds versloeg concurrent Derby afgelopen vrijdag met 0-2. "We hebben ook alle 51 wedstrijden van Derby County van vorig seizoen bekeken. Dat heeft in totaal zo'n 300 uur gekost. Zo pakken we het bij iedere wedstrijd aan. We nemen deze competitie uiterst serieus. Ik heb nooit beseft dat ik misschien regels ging overtreden."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws