Begrip voor FC Groningen: 'Hij wil laten zien dat hij goed genoeg is voor Ajax'

Begrip voor FC Groningen: 'Hij wil laten zien dat hij goed genoeg is voor Ajax'

Gepubliceerd: donderdag 17 januari 2019 om 17:19do 17-01-2019 om 17:19

Robert Maaskant heeft begrip voor het 'paniekvoetbal' van FC Groningen. De nummer vijftien van de Eredivisie strikte in de winterse transferperiode liefst zes versterkingen, onder wie vijf huurlingen.

"Het is lastig", aldus Maaskant tegen het Algemeen Dagblad. "Haal je één of twee spelers, dan heb je het over gerichte versterkingen. Met zes of zeven is er paniek. Voordat je dat bij elkaar hebt, ben je zo vijf, zes weken verder. Het is ook echt een noodgreep. Omdat zaken niet lopen wil je veranderingen in je groep. Je bent iets aan het rechtzetten."

De technisch directeur van Almere City FC heeft wel begrip voor Groningen. "Je móet ook wat doen. Ik denk dat ze er bij Groningen goed over nagedacht hebben. Je laat ook zien dat je vóór het seizoen misgekleund hebt. Dan kun je twee dingen doen: je stuurt de trainer weg of je brengt je elftal op orde. In algemene zin is het niet onlogisch dat als je te laag staat, je iets probeert te herstellen. Daar is maar één moment voor en dat is in de winterstop."

Jeffrey van As van ADO Den Haag snapt de keuze van Groningen ook. "Ik kan me voorstellen dat de club hier voor kiest. Bel Hassani zit vol revanchegevoelens, Bruns wil zich herstellen van zijn periode bij Vitesse, Sierhuis wil laten zien dat hij goed genoeg is voor Ajax, voor Gladon is het de laatste kans om te bewijzen dat hij een eredivisiespits is en El Hankouri is een groot talent van Feyenoord."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws