'Tete wijst Real Betis af en verkiest overstap naar Premier League-middenmoter'

'Tete wijst Real Betis af en verkiest overstap naar Premier League-middenmoter'

Gepubliceerd: vrijdag 18 januari 2019 om 18:16vr 18-01-2019 om 18:16

Laatste update: vrijdag 18 januari 2019 om 19:47vr 18-01-2019 om 19:47

Kenny Tete zet zijn loopbaan mogelijk nog deze maand voort in de Premier League. Wolverhampton Wanderers zou aan het langste eind trekken in de strijd om de 23-jarige international van het Nederlands elftal.

Dat schrijft althans El Desmarque vrijdag. Tete stond ook in de belangstelling van Real Betis, maar de Andalusiërs kregen te horen dat de rechtsback dicht bij een overeenkomst met Wolverhampton is. Het Spaanse medium rept niet van een akkoord tussen de nummer elf van de Premier League en Olympique Lyon, waar de oud-Ajacied tot medio 2021 vastligt.

Tete kwam dit seizoen pas zes competitieduels in actie voor de Fransen, maar trainer Bruno Genesio zei eerder deze maand nog dat de verdediger niet mag vertrekken. Eerste keus Rafael staat namelijk aan de kant met een blessure. De Braziliaanse oud-speler van Manchester United heeft bovendien een aflopend contract en lijkt komende zomer te vertrekken.

Naast Rafael concurreert Tete bij Lyon met Léo Dubois. De Nederlander stond aanvankelijk achteraan in de pikorde, maar afgelopen woensdag was hij wel basisspeler tegen Toulouse (2-2).

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws