'Dat was voor ons in Frankrijk bevestiging dat Frenkie toekomstige superster is'

'Dat was voor ons in Frankrijk bevestiging dat Frenkie toekomstige superster is'

Gepubliceerd: zondag 20 januari 2019 om 10:23zo 20-01-2019 om 10:23

Mocht Frenkie de Jong de overstap maken naar Paris Saint-Germain, dan zal hij een onomstreden basisspeler zijn in het Parc des Princes. Dat voorspelt José Barroso, clubwatcher van de Franse grootmacht voor sportkrant L'Equipe.

Volgens Barroso wilde PSG afgelopen zomer al een middenvelder aantrekken. "Dat gebeurde niet, waardoor Marco Verratti en Adrien Rabiot de enige echte middenvelders met voldoende kwaliteit zijn", zegt hij tegen NU.nl. "Regelmatig moet er nu een verdediger of een aanvaller in die linie spelen. Rabiot heeft een aflopend contract, dus PSG moet komende zomer minimaal twee middenvelders halen. Als Frenkie naar Parijs komt, zal hij direct onomstreden basisspeler zijn."

De Jong maakte indruk in Frankrijk met zijn spel voor Oranje in de interlands met de wereldkampioen. "Hij viel op. Iedereen hier dacht: wie is die jongen? Hij is zo elegant en het ziet er zo makkelijk uit bij hem. Hij lijkt altijd een stap vooruit te denken, een heel bijzondere speler. Frenkie ziet er niet uit als een fysiek sterke speler, maar hij deed het geweldig tegen Kanté. Dat was voor ons in Frankrijk echt de bevestiging dat het om een toekomstige superster gaat."

Volgens de Franse journalist is het duidelijk dat PSG hard werkt aan een deal, zoals ook De Telegraaf zaterdag schreef. Zodra het verlossende woord van de UEFA binnen is over het naleven van de Financial Fair Play-regels, zal de club spijkers met koppen slaan. "De verwachting is  dat er binnen enkele dagen of weken duidelijkheid is. Als PSG de zaak wint, kan het waarschijnlijk in één klap over 100 of 200 miljoen euro aan extra sponsorgeld beschikken."

Poll

Is De Jong al klaar voor de Europese top?

(8831 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws