Tottenham knokt zich in laatste seconde naar zege op Fulham, prima debuut Babel

20-01-2019 18:54 Laatste update: 19:11
21

Dankzij een rake kopbal van Harry Winks in de 93 minuut heeft Tottenham Hotspur zondag een zege geboekt op Fulham. Spurs keek bij rust nog tegen een achterstand aan op Craven Cottage. Ryan Babel kende bij de thuisploeg een prima debuut.

In de eerste helft bakte Tottenham er tegen stadsgenoot Fulham niets van. Zonder Harry Kane (geblesseerd) en Heung-min Son (actief op de Asia Cup) kon de formatie van manager Mauricio Pochettino geen vuist maken. Nadat een inzet van Babel knap was gekeerd door Hugo Lloris, werd het alsnog 1-0 voor de nummer negentien van de Premier League. Uitgerekend Fernando Llorente, de vervanger van Kane, werkte de bal in eigen doel na een voorzet.

Na de pauze kwam het toch nog goed voor de nummer drie van de Premier League. Op aangeven van Christian Eriksen kopte Dele Alli kort na rust de gelijkmaker binnen. De fans van Spurs moesten vervolgens tot de 93 minuut wachten op de winnende treffer. Winks kopte raak. Op dat moment stond Babel overigens niet meer op het veld. Onder luid applaus had de Oranje-aanvaller het veld verlaten in de 55e minuut.

Slecht nieuws was er ook voor Tottenham, dat komende week de return van de halve finale van de League Cup speelt tegen Chelsea. Alli viel uit met een blessure. De middenvelder greep naar zijn hamstring en is mogelijk dus even uit de roulatie.

Fulham blijft op de negentiende plek staan. De achterstand op een plaats boven de streep is inmiddels opgelopen naar zeven punten.