VP's Elftal van de Week: plek voor nachtmerries van PSV, Ajax en Feyenoord

21-01-2019 09:00 Laatste update: 09:03
24

SC Heerenveen is na de stunt tegen Ajax hofleverancier voor VP's Elftal van de Week. De Friese club levert drie spelers. Ook FC Emmen, dat twee punten afsnoepte van koploper PSV, en PEC Zwolle, dat Feyenoord versloeg, zijn vertegenwoordigd.

Lars Unnerstall (VVV-Venlo)
Dat VVV dit seizoen zo goed presteert, komt ook op het conto van Unnerstall. De gedoodverde opvolger van PSV-doelman Jeroen Zoet hoort bij de beste keepers van de Eredivisie.

Kenneth Paal (PEC Zwolle)
Kwam in de zomer over van PSV, maar was lange tijd niet in beste doen. Tegen Feyenoord gooide Paal echter alle schroom van zich af. Was aan de linkerkant heer en meester.

Kik Pierie (sc Heerenveen)
Ajax heeft De Ligt (19), maar Heerenveen heeft Pierie (18). Het toptalent staat eindelijk in het centrum van de verdediging en was belangrijk met de 4-4 in blessuretijd.

Ricardo van Rhijn (AZ)
Heeft tot zijn frustratie geen basisplaats bij AZ, omdat hij moet concurreren met Jonas Svensson. In de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht maakte Van Rhijn echter reclame voor zichzelf. Was bovendien trefzeker.

Renato Tapia (Willem II)
Kwam bij Feyenoord niet aan de bak, maakte deze winter de overstap naar Willem II en kreeg in Tilburg meteen een basisplaats tijdens de Brabantse derby tegen NAC. Direct was hij de uitblinker.

Thomas Bruns (FC Groningen)
Debuteren doe je zó. Bruns scoorde twee keer en bewees zaterdagavond tegen zijn oude club Heracles Almelo dat Vitesse-trainer Leonid Slutsky hem te snel heeft afgeschreven.

Younes Namli (PEC Zwolle)
Het handenbindertje op de flanken bij PEC Zwolle was goud waard tegen Feyenoord. Een kwartier voor tijd loodste Namli zijn ploeg in veilige haven door de bal in de kruising te mikken.

Mitchell van Bergen (sc Heerenveen)
Na Bruns nog een speler die bij Vitesse geen kansen kreeg, maar uitblinkt bij een andere Eredivisie-club. Was negentig minuten lang gevaarlijk en scoorde één keer tegen Ajax.

Fabian Serrarens (De Graafschap)
De grote man bij De Graafschap, dat herboren voor de dag kwam in de eerste wedstrijd na de winterstop. Scoorde drie keer en verdubbelde daarmee zijn seizoenstotaal in de Eredivisie.

Nicklas Pedersen (FC Emmen)
Iemand die je op een missie kan sturen, dat is Pedersen. De Deense spits kwam na 78 minuten in het veld en maakte met twee doelpunten de stunt van Emmen tegen koploper PSV compleet.

Sam Lammers (sc Heerenveen)
De eerste speler sinds 2006 die in een Eredivisie-wedstrijd betrokken is bij drie tegengoals van Ajax in Amsterdam. Was een plaag voor Ajax-captain Matthijs de Ligt en scoorde twee keer.