Update: PSV neemt afscheid voor Groningen-thuis: Cocu geëerd in Eindhoven

Update: PSV neemt afscheid voor Groningen-thuis: Cocu geëerd in Eindhoven

24-01-2019 14:24 Laatste update: 14:25
69

PSV neemt zaterdag voor de thuiswedstrijd tegen FC Groningen afscheid van Phillip Cocu. De oud-hoofdtrainer verkaste afgelopen zomer naar het Turkse Fenerbahçe, waar hij na vier maanden al ontslagen werd.

Naast Cocu neemt PSV ook afscheid van assistent-trainer Ruud Brood en Chris van der Weerden, zo weet Eindhovens Dagblad. Laatstgenoemde reisde met Cocu af naar Turkije, waar in oktober een eind kwam aan het avontuur bij Fenerbahçe.

Wedden

Meer odds

Cocu was vijf seizoenen werkzaam als hoofdtrainer bij PSV. Daarin leidde hij de Eindhovenaren drie keer naar de landstitel. Verder won PSV onder zijn leiding twee keer de Johan Cruijff Schaal. Als interim-trainer won Cocu in 2012 ook de KNVB Beker.

Na zijn ontslag bij Fenerbahçe was Cocu in beeld om aan de slag te gaan bij Anderlecht, maar die deal ging uiteindelijk niet door. Anderlecht schakelde door en kwam uit bij Fred Rutten, die besloot het Belgische avontuur wel aan te gaan. 

Update 14:24 uur: PSV heeft bevestigd dat het zaterdag afscheid neemt van Phillip Cocu, Chris van der Weerden en Ruud Brood. Algemeen directeur Toon Gerbrands zal de drie 'een mooi aandenken aan de afgelopen jaren bij de club' overhandigen.