Update: PSG-transfer bijna rond, Argentijn van 40 miljoen in Parijs gearriveerd

Update: PSG-transfer bijna rond, Argentijn van 40 miljoen in Parijs gearriveerd

26-01-2019 12:13 Laatste update: 12:11
34

Paris Saint-Germain gaat zich versterken met Leandro Paredes. Dat melden diverse media in Frankrijk. De Argentijnse middenvelder tekent een contract tot medio 2023 in Parijs.

Paredes komt over van Zenit Sint-Petersburg, dat niet met lege handen achterblijft. De Russische club ontvangt veertig miljoen euro. De transfersom kan de komende jaren oplopen met maximaal vijf miljoen euro. Paredes ondergaat volgens L'Equipe en RMC Sport vrijdag een medische keuring en wordt aansluitend gepresenteerd.

Met de 24-jarige Paredes heeft PSG-trainer Thomas Tuchel zijn gewenste versterking voor het middenveld binnen. Na het pensioen van Thiago Motta in 2018 kampte de Franse grootmacht met problemen op het middenveld. Naast Marco Verratti stond regelmatig een verdediger (Marquinhos) of aanvaller (Julian Draxler). Paredes speelde eerder voor Boca Juniors en AS Roma.

PSG schijnt ook nog bezig te zijn met de komst van Idrissa Gueye, maar de onderhandelingen met zijn club Everton verlopen stroef. Gueye moet tussen de 30 en 35 miljoen euro kosten.

Update 26/1 12.13: De transfer van Paredes is op een haar na afgerond. Volgens RMC Sport is de Argentijnse middenvelder zaterdagochtend in Parijs aangekomen. Paredes heeft vrijdag al zijn medische keuring in Qatar ondergaan en zal spoedig zijn contract in de Franse hoofdstad ondertekenen.