'Neymar helpt Barça een handje: De Jong overtuigd door klaagberichten Braziliaan'

'Neymar helpt Barça een handje: De Jong overtuigd door klaagberichten Braziliaan'

27-01-2019 12:08
38

FC Barcelona heeft Frenkie de Jong op onorthodoxe wijze overtuigd van een transfer naar Camp Nou. De Catalaanse delegatie die de Ajax-middenvelder bezocht in Amsterdam, toonde hem WhatsApp-berichtjes van Neymar, schrijft de Spaanse sportkrant AS.

Het is een publiek geheim dat de Braziliaanse ster spijt heeft van zijn toptransfer naar Paris Saint-Germain voor 222 miljoen euro. Neymar steekt zijn onvrede in berichtjes aan oud-teamgenoten en de Barça-leiding niet onder stoelen of banken. Zo klaagt hij over het leven in Parijs, het niveau in de Ligue 1 en het harde spel van tegenstanders.

Neymar erkent bovendien dat hij de Spaanse kampioen nooit had moeten verlaten. De klaagberichten van de aanvaller kwamen Barça-voorzitter Josep Bartomeu en consorten goed van pas, aldus AS. Het werd ingezet om De Jong te overtuigen van een transfer naar Catalonië. Het was genoeg om de Oranje-international over de streep te trekken.

Neymar bewees zijn oude club zo een dienst, maar snijdt zichzelf in de vingers. Door de transfer van De Jong, heeft Barça vrijwel zeker niet genoeg geld om de Braziliaan terug te halen.