'Real schrikt van houding Spurs na De Jong-transfer: alle ballen op Hazard'

'Real schrikt van houding Spurs na De Jong-transfer: alle ballen op Hazard'

27-01-2019 12:56 Laatste update: 13:44
18

Real Madrid heeft de hoop op de komst van Tottenham Hotspur-smaakmaker Christian Eriksen laten varen. Volgens de Spaanse sportkrant AS heeft dat indirect te maken met de transfer van Frenkie de Jong naar FC Barcelona.

Ook in Londen zien ze namelijk dat de Catalanen 86 miljoen euro aftikken voor de middenvelder van Ajax. Spurs-voorzitter Daniel Levy is daarom van mening dat Eriksen minimaal een soortgelijk bedrag moet opleveren, schrijft AS. Real Madrid hoopte de Deense spelmaker juist voor een bedrag tussen de 56 en 84 miljoen euro op te kunnen pikken, aangezien zijn contract medio 2020 afloopt.

De Champions League-houder overwoog nog wel James Rodriguez in een deal voor Eriksen te betrekken, maar ziet daar ook vanaf. Real ziet de Engelsen vanwege de eerdere transfers van Luka Modric en Gareth Bale als een belangrijke bondgenoot op de transfermarkt en zou die band niet willen verstoren. De pijlen worden daarom andermaal op Eden Hazard gericht, stelt AS.

De Belg moet komende zomer de nieuwe blikvanger in het Estadio Santiago Bernabéu worden. Het contract van Hazard loopt medio 2020 af bij Chelsea, waardoor Real aan honderd miljoen euro genoeg denkt te hebben om hem los te weken. Eerder pakte Marca al uit met dat nieuws.