Drie uit drie in 2019 voor AZ na winst in Friesland en knotsgekke corner-goal

27-01-2019 18:34
65

AZ heeft ook z'n derde wedstrijd van 2019 gewonnen. Na zeges op FC Utrecht (competitie) en Vitesse (TOTO KNVB Beker) werd zondag sc Heerenveen aan de zegekar gebonden. Op bezoek in Friesland werd het 2-0 voor de gasten. Oussama Idrissi en Warner Hahn zorgden in de slotfase voor een knotsgek moment.

De eerste helft in het Abe Lenstra Stadion leverde weinig spektakel op. AZ had meer balbezit en kreeg via Calvin Stengs en Mats Seuntjens kansjes. Écht gevaarlijk werd het niet. Pas in de tweede helft werd het duel opengebroken. Rechtsback Sherel Floranus werkte een bal van Fredrik Midtsjø ongelukkig achter z'n eigen doelman.

Juist op het moment dat Heerenveen een slotoffensief wilde inzetten, ging het mis. AZ kreeg een hoekschop en Hahn was zó druk met het organiseren van z'n defensie, dat hij cornernemer Idrissi compleet uit het oog verloor. Hahn stond een paar meter voor z'n doel en daarmee bood hij de AZ-aanvaller de gelegenheid om de bal doodleuk in het lege doel te krullen: 0-2.

Na die goal werd de score via Idrissi nog bijna verder opgevoerd. Een inzet van de pingelaar belandde echter op het aluminium. Door de winst in Friesland is AZ opgeklommen naar de vierde plek, over Vitesse heen. De achterstand op nummer drie Feyenoord is groot: acht punten. Heerenveen staat op een gedeelde elfde plek.