Memphis na interview met Helden onder vuur in Frankrijk: 'Het is echt triest'

Memphis na interview met Helden onder vuur in Frankrijk: 'Het is echt triest'

30-01-2019 20:24
49

Memphis Depay is niet te spreken over de ophef die is ontstaan na zijn interview met Helden. Daarin zei de aanvaller van Olympique Lyon dat het na dit seizoen tijd is voor een terugkeer in de Europese top. Memphis stelt dat die uitspraken uit zijn verband zijn gerukt.

Op de vraag van Helden wat hij wil bereiken op voetbalgebied, antwoordde Memphis dat hij 'prijzen wil winnen' en 'iets moois wil neerzetten met het Nederlands elftal'. "Daarnaast wil ik deze zomer weer een transfer naar een topclub maken. Lyon is een grote club, maar behoort niet tot de vijf beste van Europa. Ik wil naar een club als Real Madrid, Barcelona, Chelsea, Manchester City, Paris Saint-Germain of Bayern München..."

De uitspraken van Memphis werden in binnen- en buitenland opgepikt en Lyon-fans uitten hun verbazing. 'Het is echt triest dat andere mensen, blogs en websites mijn woorden veranderen alleen maar om mensen tegen me op te zetten', reageert de Oranje-international via Twitter. 'The real ones know. Ik zou nooit iets slechts zeggen over Olympique Lyon. Het is de club die mij de kans heeft gegeven toen ik die nodig had!'

'Blogs en verschillende websites hebben slechts een klein gedeelte uit een groot interview met Helden van TWEE MAANDEN GELEDEN gehaald! En ze laten het zo slecht overkomen en veranderen mijn woorden. Als je een tijdje in deze wereld meeloopt, weet je wel beter', aldus Memphis. Het interview werd weliswaar twee maanden geleden afgenomen, maar het nieuwe magazine van Helden ligt sinds deze week in de winkel.

Memphis besluit: 'Ik vind Lyon echt leuk en mensen zien mij heel de tijd op straat. Ik heb ook gezegd dat Lyon beter voetbal speelt dan het merendeel van de clubs met grote namen. Dus voordat je probeert mij namen op te laten noemen of probeert mij aan te vallen, zorg er dan voor dat je je feiten op orde hebt alvorens je geruchten verspreidt.'