Opgeluchte Bruma verklapt: 'Er zit een optie in het contract'

Opgeluchte Bruma verklapt: 'Er zit een optie in het contract'

31-01-2019 07:18
15

Jeffrey Bruma is dolblij dat Schalke 04 hem de kans geeft om speelminuten te maken in de Bundesliga. Donderdag rondt de Nederlandse verdediger zijn overstap van VfL Wolfsburg naar zijn nieuwe club af. Schalke huurt Bruma in eerste instantie voor een halfjaar. 

Dit seizoen kwam de voormalig speler van onder meer PSV en Chelsea geen minuut in actie namens Die Wolfe. "Schalke is een goede, grote club met veel potentie en ook doorgroeimogelijkheden voor mij. Het is een heel mooie kans voor mij om het weer op te pakken. In eerste instantie tot de zomer. En dan kijken we hoe we er dan voor staan. Er zit een optie in het contract voor een langere periode. Als het goed bevalt, kan het zo zijn dat we langer doorgaan met elkaar", vertelt hij in gesprek met De Telegraaf. 

Ook FC Augsburg had belangstelling voor de verdediger. Het wordt dus Schalke. "Dat ze Champions League spelen, heeft mijn keuze niet bepaald. Al is dat wel een mooie bijkomstigheid. De Champions League is een heel mooi podium, maar dat kunnen ook maar twee wedstrijden zijn. Het belangrijkste is voor mij dat ik weer wedstrijden ga spelen op een goed niveau en die kans biedt Schalke mij. Daar ben ik heel blij mee."

Bruma heeft bij Wolfsburg nog een contract tot medio 2021. Schalke staat op dit moment op de twaalfde plek in de Bundesliga. In de achtste finale van de Champions League wacht binnenkort een tweeluik tegen Manchester City. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie