Emanuelson: Geschrokken ben ik niet, want we zagen het allemaal gebeuren

Emanuelson: "Geschrokken ben ik niet, want we zagen het allemaal gebeuren"

02-02-2019 11:10
20

Urby Emanuelson hoopt dat FC Utrecht een bewogen week snel achter zich laat. De middenvelder zag hoe Ousmane Tannane uit de selectie werd gezet in aanloop naar het uitduel met PEC Zwolle van zondag.

Volgens De Telegraaf kreeg Tannane het zowel dinsdag als donderdag aan de stok met ploeggenoot Sean Klaiber. Trainer Dick Advocaat greep hard in en heeft de 24-jarige Marokkaan niet meer nodig. "Geschrokken ben ik niet, want we zagen het allemaal gebeuren", reageert Emanuelson in gesprek met RTV Utrecht op het gedwongen vertrek van Tannane.

"Het is vervelend wat er is gebeurd", vervolgt de linkspoot. "De rest is nu aan de club en Ous zelf. De meesten waren er wel bij, voor de rest willen we er niet te veel op ingaan. Wij moeten ook verder, want zondag wacht een belangrijke wedstrijd", doelt hij op de confrontatie met PEC, waar Jaap Stam aan het roer staat. Emanuelson speelde bij Ajax kort samen met de topverdediger van weleer.

"Iedereen weet hoe Jaap is als persoon, zijn mentaliteit en werkwijze, hoe hij was als voetballer", vertelt Emanuelson. "Ik moet zeggen dat hij als trainer heel erg verschilt als voetballer. Jaap in mijn Ajax-periode was voor ons iemand die heel veel respect afdwong van jonge spelers. De manier hoe hij zich opstelde naar ons, hoe hij ons hielp en stimuleerde. Niet alleen met zijn mond, maar ook qua werklust. Een voorbeeld voor velen en een prettige ploeggenoot."