Van Bronckhorst: 'Ik denk dat hij zeker in het hoofd van de bondscoach zit'

Van Bronckhorst: 'Ik denk dat hij zeker in het hoofd van de bondscoach zit'

03-02-2019 12:09
49

Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst acht het niet onwaarschijnlijk dat Kenneth Vermeer weer in beeld komt bij het Nederlands elftal. Bondscoach Ronald Koeman heeft eind maart een extra keeper nodig, aangezien Jasper Cillessen vanwege een blessure waarschijnlijk niet beschikbaar is.

Cillessen viel eerder deze week weg bij FC Barcelona. De nummer een van Oranje is ongeveer zes weken uit de roulatie - en Nederland speelt op 21 maart een kwalificatiewedstrijd tegen Wit-Rusland. Mogelijk is hij dan dus afwezig. FOX Sports-verslaggeefster Hèléne Hendriks opperde zondag, voor aanvang van Excelsior - Feyenoord (aftrap 12.15 uur), of Vermeer een optie zou kunnen zijn voor Koeman. "Ik denk dat Kenneth wel in het hoofd van de bondscoach zit", reageerde Van Bronckhorst.

Wedden

Meer odds

"Het is natuurlijk een heel goede keeper, met veel ervaring. Ik denk dat het voor Ronald zeker een optie is. Uiteindelijk is het zijn keuze."

Vermeer (33) zat lang op de bank bij Feyenoord. Door de afwezigheid van de geblesseerde Justin Bijlow staat hij nu onder de lat. Vermeer speelde tot op heden vijf interlands.