Excelsior-held Van der Meer: 'Dat kon Van Persie volgens mij niet zo waarderen'

Excelsior-held Van der Meer: 'Dat kon Van Persie volgens mij niet zo waarderen'

Gepubliceerd: zondag 3 februari 2019 om 16:06zo 03-02-2019 om 16:06

Robin van der Meer kan na zijn heldenrol in de Rotterdamse derby tussen Excelsior en Feyenoord (2-1) zijn geluk niet op. Een onderonsje met Robin van Persie na afloop liep echter minder florissant af.

Van der Meer bezorgde Excelsior de drie punten met een fraaie volley in de negentigste minuut. "Het was een beetje een Van Persie-goal hè", reageert hij met een grote glimlach voor de camera van de NOS. "Ik liep langs Van Persie en zei: Ik heb vaak naar je gekeken en daar wat van geleerd. Volgens mij kon hij dat niet zo waarderen."

"Ik kon eerlijk gezegd mijn lach niet inhouden", vervolgt Van der Meer, die scoorde met zijn allereerste balcontact. "We hadden De Klassieker natuurlijk ook gezien; een fantastische wedstrijd. Misschien heeft dat wel in ons voordeel gewerkt. Dat ze dachten: We gaan wel even naar Kralingen."

Van der Meer rook voor zijn invalbeurt al kansen tegen Feyenoord. Bij FOX Sports: "Zeker toen Jan-Arie van der Heijden eruit ging, lag er veel ruimte in hun verdediging. Sven van Beek was aan het zwemmen. Dat zag ik toen ik aan het warmlopen was. Daar hebben we mooi van kunnen profiteren. Dit zijn echte bonuspunten voor Excelsior."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws