'Scouts zien nieuwe Ronaldo met potentieel van Mbappé: Real Madrid hoopvol'

'Scouts zien nieuwe Ronaldo met potentieel van Mbappé: Real Madrid hoopvol'

05-02-2019 08:38
19

João Felix maakt een komeetachtige ontwikkeling door bij Benfica. De negentienjarige aanvallende middenvelder staat dan ook in de belangstelling van onder meer Real Madrid, FC Barcelona, Atlético Madrid, Paris Saint-Germain, Bayern München en Juventus.

Dat meldt AS. Volgens de Spaanse sportkrant lonkt een enorme transfersom voor de Portugese topclub, een van de tegenstanders van Ajax in de groepsfase van de Champions League. Felix wordt in eigen land de nieuwe Cristiano Ronaldo genoemd. Afgelopen maand ontving Benfica al een bod van 70 miljoen euro van een Premier League-club, vermoedelijk Liverpool.

Benfica sloeg dat voorstel af en vernieuwde het contract van Felix. De Portugees heeft nu een transferclausule van 120 miljoen euro en ligt tot medio 2023 vast in het Estádio da Luz. Toch kan het toptalent alweer een verbeterde verbintenis verwachten. Benfica wil zijn afkoopsom namelijk verhogen naar 200 miljoen.

Daar heeft de club uit Lissabon een goede reden voor. Volgens AS zijn de topscouts namelijk eensgezind en denken ze dat Felix net zo veel potentieel heeft als Kylian Mbappé. Een transferoorlog is onvermijdelijk komende zomer.

Het Madrileens georiënteerde AS stelt dat Real goede hoop heeft dat het aan het langste eind trekt. Felix kan op de vleugels, als aanvallende middenvelder en in de spits uit de voeten.