'Ajax ziet tweede Neres rondlopen bij São Paulo en stuurt scouts naar Brazilië'

'Ajax ziet tweede Neres rondlopen bij São Paulo en stuurt scouts naar Brazilië'

05-02-2019 09:57 Laatste update: 10:04
63

Ajax heeft na David Neres opnieuw een vleugelaanvaller van São Paulo op het oog. Scouts van de Amsterdammers volgen de verrichtingen van Antony op de voet, meldt althans Globo Esporte.

De achttienjarige Braziliaan werd vorige zomer al gelinkt aan Ajax, maar toen pakte de Nederlandse topclub niet door. Of dat nu wel gaat gebeuren, is niet duidelijk. Antony timmert de laatste weken aardig aan de weg bij São Paulo, maar een basisspeler is hij nog niet in de Braziliaanse competitie.

Globo Esporte vergelijkt hem met Neres, die ook de overstap maakte naar Ajax voordat hij goed en wel was doorgebroken bij de Braziliaanse topclub. Beide aanvallers zijn bovendien linksbenig, maar komen het best tot hun recht vanaf de rechterkant. Ook hun manier van spelen vertoont overeenkomsten, stelt het Braziliaanse medium.

Antony heeft nog een contract tot medio 2020 bij São Paulo. Mogelijk ziet Ajax in hem de opvolger van Neres, die de voorbije transferperiode niet naar China mocht vertrekken ondanks een bod van 'meer dan' 43 miljoen euro.

Eind vorige maand werd Ajax al in verband gebracht met een ander talent van São Paulo, Igor Gomes.