Sporting-preses spreekt spelers toe en staat achter Keizer: 'Niet over voetbal'

Sporting-preses spreekt spelers toe en staat achter Keizer: 'Niet over voetbal'

05-02-2019 20:49
9

Marcel Keizer heeft al vier duels op rij niet gewonnen bij Sporting Portugal en het Portugese kampioenschap is uit zicht, maar hoeft niet bang te zijn voor ontslag. Voorzitter Frederico Varandas staat achter de Nederlandse trainer en heeft de spelers van Sporting toegesproken na de 2-4 nederlaag tegen Benfica van afgelopen weekend.

Er heerst onrust bij de fans van Sporting, die tegen Benfica met witte zakdoekjes zwaaiden. Sporting staat elf punten achter op koploper FC Porto. "Niet gezien, maar goed dat je het me vertelt. Dat is voetbal", zei Keizer na afloop.

"De ene week win je de beker en de andere week verlies je zo'n wedstrijd. Dat vinden supporters niet leuk. Van mij mogen ze het doen, dat is geen probleem. Het is de emotie die bij een wedstrijd zoals deze komt kijken. Maar natuurlijk wil ik hier blijven en blijven winnen."

Keizer hoeft dus niet bang te zijn voor ontslag. "We hebben de beelden laten zien. We hebben zowel de goede als de slechte dingen laten zien", zo wordt Keizer geciteerd door de Portugese krant Record. "De voorzitter heeft met de spelers gesproken. Dat ging niet zozeer over voetbal, maar over de club en het project. We zetten stappen vooruit, maar soms zet je een stap terug."