Soap in Heerenveen: 'Zijn zaakwaarnemer is afspraken niet nagekomen'

Soap in Heerenveen: 'Zijn zaakwaarnemer is afspraken niet nagekomen'

06-02-2019 12:39
28

Gerry Hamstra, technisch manager van sc Heerenveen, vindt dat hij juist heeft gehandeld in de soap rond Morten Thorsby. Afgelopen maand werd de Noorse middenvelder uit de Heerenveen-selectie verwijderd nadat hij op eigen houtje naar Italië was vertrokken om te onderhandelen met Sampdoria. Hij miste daardoor enkele trainingen. 

"Laat ik duidelijk zijn: als club hebben wij deze situatie niet gecreëerd. Als je een paar dagen niet op je werk komt, heb je in ieder bedrijf een probleem. Niemand is groter dan de club", tekent Voetbal International op uit de mond van Hamstra.

"Ik vind Morten nog steeds een geweldige jongen, maar als ik dit had laten gaan, had ik een week later weer een speler gehad die niet wilde trainen. Dan moet je gewoon een heldere lijn trekken. Ik heb er lang voor gekozen om niet veel naar buiten te brengen, omdat ik Morten wilde beschermen. Maar er zijn in zijn umfeld dingen gebeurd die niet kunnen, zijn zaakwaarnemer is afspraken met ons niet nagekomen."

"Wat het nog complexer maakte, is dat er nog afspraken uit het verleden lagen met zijn oude club. Het uiteindelijke bedrag dat Sampdoria ons bood om hem deze maand nog te kopen, werd daardoor dermate laag, dat het eigenlijk niks voorstelde. Onder de streep is het wel duidelijk dat deze zaak alleen verliezers kent, maar nogmaals: deze situatie is niet door mij of de club gecreëerd."

Dinsdag werd bekend dat Thorsby weer welkom is bij de selectie van trainer Jan Olde Riekerink.