De Jong: 'Nike heeft dat liever, maar ik weet niet zeker of ik het wil'

De Jong: 'Nike heeft dat liever, maar ik weet niet zeker of ik het wil'

07-02-2019 08:10 Laatste update: 14:46
114

Frenkie de Jong gaat komend seizoen mogelijk met 'Frenkie' op z'n rug spelen bij zijn nieuwe club FC Barcelona. Nike heeft die suggestie geopperd. De Jong vertelt dat deze week in gesprek met het regionale Het Kontakt. 

Afgelopen maand werd bekend dat de Ajax-middenvelder in de zomer voor 75 miljoen euro naar Spanje verkast. "In juli teken ik mijn officiële contract in Barcelona en word ik ook gepresenteerd aan de fans en de pers. Met 21 blijven spelen zou mooi zijn, want dat is toch een beetje mijn nummer geworden", aldus De Jong.

"De selectie voor het nieuwe seizoen is nog niet bekend, dus ik zal moeten afwachten. Er wordt ook nagedacht om met Frenkie achterop te gaan voetballen. Nike heeft dat vanuit oogpunt van merchandising liever. Ik weet niet zeker of ik dat wil."

Messi
Nerveus is De Jong (21) nooit geworden door de transfersoap rond zijn persoon. "Paris Saint-Germain was een goede optie, maar Barcelona was altijd al een droom. Ik ben blij met mijn contract van vijf jaar. Als ik daar slaag, dan is de kans ook groot dat ik er nooit meer wegga. Net als Messi."