Met Tete en zonder Memphis bereikt Olympique Lyon de laatste acht in de beker

07-02-2019 22:56 Laatste update: 23:08
6

Olympique Lyon is doorgedrongen tot de kwartfinale van de Coupe de France. Met Kenny Tete in de basis en Memphis Depay op de bank won de ploeg uit Zuid-Frankrijk met 2-1 bij EA Guingamp.

De wedstrijd kon niet beter beginnen voor Olympique Lyon, dat al in de zevende minuut op voorsprong kwam. Marcelo stuurde Moussa Dembele weg, die oog in oog met de keeper van Guingamp rustig bleef en de bal het doel in stuurde: 1-0. In het restant van de eerste helft reeg Lyon de kansen aaneen en leek de tweede treffer een kwestie van tijd, maar de goal viel niet.

Vlak na de rust deed de ploeg van Tete en Depay alsnog zaken. Maxwel Cornet tikte van dichtbij binnen en leek Lyon daarmee in veilige haven te brengen, maar op dat moment begon de thuisploeg wat meer van zich af te bijten. Guingamp voetbalde een aantal kansen op de aansluitingstreffer bij elkaar en uiteindelijk viel die vlak voor tijd. Alexandre Mendy wist te scoren voor de gastheren, maar zijn doelpunt kwam te laat om nog een verlenging af te kunnen dwingen.