Bosz ziet herstel van wervelend Bayer, Karsdorp en invaller Kluivert winnen

08-02-2019 22:39 Laatste update: 22:45
18

Het Bayer Leverkusen van Peter Bosz heeft zich goed hersteld van de DFB Pokal-zeperd tegen tweedeklasser FC Heidenheim. Die Werkself zetten FSV Mainz, waar Jean-Paul Boëtius na zeventig minuten gewisseld werd, met overtuigende cijfers opzij.

Wendell opende het bal al na vijf minuten met een intikker. Robin Quaison reageerde al snel met de gelijkmaker, maar Bayer Leverkusen denderde vervolgens over de thuisploeg heen. Via Kai Havertz, Julian Brandt en Karim Bellarabi liep de ploeg van Bosz al voor rust uit naar 1-4. De treffer van Brandt in de tweede helft was de kers op de taart: 1-5. Bayer klimt naar een vijfde plek in de Bundesliga, maar kan dit weekend weer ingehaald worden door Eintracht Frankfurt en VfL Wolfsburg.

Chievo Verona-AS Roma 0-3
AS Roma was op bezoek bij Serie A-hekkensluiter Chievo Verona al snel uit de zorgen. Binnen twintig minuten waren de Giallorossi al uitgelopen naar 0-2 dankzij Stephan El Shaarawy en Edin Dzeko, die afrondde na voorbereidend werk van Rick Karsdorp. Aleksandar Kolarov gooide de wedstrijd vlak na rust in het slot. Vier minuten voor tijd mocht Justin Kluivert invallen voor El Shaarawy.