Openhartige De Ligt: 'Ten Hag gaf ons op de kloten, het was schandalig'

Openhartige De Ligt: 'Ten Hag gaf ons op de kloten, het was schandalig'

Gepubliceerd: zaterdag 9 februari 2019 om 21:45za 09-02-2019 om 21:45

Matthijs de Ligt moet na de nederlaag bij Heracles Almelo erkennen dat het verschil met voor de winterstop schrikbarend is. De Ajax-aanvoerder neemt geen blad voor de mond na de 1-0 nederlaag in het Polman Stadion.

Bennett van Fessem
ALMELO

"Voor de winterstop waren we er. We wonnen de duels, tegenstanders kwamen er niet onderuit en we liepen voor elkaar. Dat ontbreekt nu allemaal", zegt De Ligt tegen VoetbalPrimeur. De verdediger stelt dat er onzekerheid in de ploeg sluipt. "We willen minder de bal hebben en zijn slordig in de passing. Dan wordt het een opeenstapeling van fouten. Dat is een groot verschil met voor de winterstop."

Volgens De Ligt was trainer Erik ten Hag woedend in de rust. "Hij geeft ons natuurlijk op de kloten. De eerste helft was schandalig, de slechtste helft van ons dit seizoen. Het is zo'n raar fenomeen. Ik moet eerlijk zeggen: op elk moment dat je het idee hebt dat PSV punten kan laten liggen, laten wij het liggen. Dat is ongelooflijk. Als Ajax zijnde weggespeeld worden door Heracles Almelo is schandalig."

Ajax moet zich herpakken voor het treffen met Real Madrid, maar een ellenlange nabespreking heeft volgens De Ligt geen zin. "Je kunt na iedere nederlaag wel de dingen bespreken, maar als het toch niet wordt uitgevoerd heb je er niets aan. Je kunt wel twee dagen bespreken wat hier misging."

Bekijk hieronder het hele interview met de zéér openharige De Ligt:

Poll

Is de titelrace nu gelopen in de Eredivisie?

(13184 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws