Tete knokt zich in de basis bij Lyon: 'Ik heb hetzelfde gedaan als bij Ajax'

Tete knokt zich in de basis bij Lyon: 'Ik heb hetzelfde gedaan als bij Ajax'

13-02-2019 07:31
13

Kenny Tete heeft zich in de picture geknokt bij Olympique Lyon. De rechtsback, die de concurrentiestrijd bij de Fransen verloren leek te hebben, heeft zijn plaatsje terug veroverd door hard te werken en geloof te blijven houden in eigen kunnen.

Half november wist Tete zich weer in de Franse basis te spelen, waarna hij tot aan de winterstop twaalf wedstrijden speelde. "Het voelde echt als een overwinning dat ik mezelf had teruggevochten", zegt de rechtsback tegen Voetbal International.

"Ik bleef tegen mezelf zeggen dat je pas mag opgeven als je alles hebt gedaan wat in je vermogen ligt", blikt Tete terug op zijn moeilijke periode in Frankrijk. "Met dezelfde instelling ben ik destijds bij Ajax blijven knokken. En dat leverde me uiteindelijk een mooie transfer naar Olympique Lyon op."

"Vooral in aanvallend opzicht ben ik bij Lyon een betere speler geworden. Vroeger was dat aspect van mijn spel nog weleens een kritiekpuntje. En verdedigend ben ik gegroeid door het hogere niveau van de tegenstanders met wie je te maken krijgt. Kortom, ik ben completer geworden."