'Boze' Jörgensen valt buiten de basis: 'Ik wil niet op de bank zitten'

'Boze' Jörgensen valt buiten de basis: 'Ik wil niet op de bank zitten'

14-02-2019 07:45 Laatste update: 08:27
37

Nicolai Jörgensen baalt van zijn plek op de bank in Rotterdam-Zuid. De Deense spits is de laatste weken geen basisspeler bij Feyenoord. Hij wil er nu alles aan doen om zich zo snel mogelijk terug te knokken. 

"Het is altijd de trainer die de beslissingen neemt. Hij weet dat ik wil spelen en dat ik niet blij ben als dat niet het geval is. Ik doe mijn best als ik mag invallen en ik geef alles voor het elftal", zegt de aanvaller in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Maar het mag duidelijk zijn dat ik niet op de bank wil zitten."

Het feit dat Jörgensen (28) momenteel weinig speelt, is zuur. Een jaar geleden ging Feyenoord in de weg liggen toen er een lucratief aanbod kwam uit de Premier League. Newcastle United wilde de international dolgraag hebben. Een transfer bleek echter niet bespreekbaar. 

"Natuurlijk ben je boos. Maar je moet het ook gewoon accepteren. Ik moet hard werken, ik zal er niet om gaan zitten huilen of dagelijks op de deur van de trainer kloppen. Ik wil het laten zien op het trainingsveld. Ik heb de laatste weken echt keihard getraind. Hopelijk krijg ik snel mijn kans weer."

In de laatste drie competitieduels van Feyenoord stond Jörgensen respectievelijk 26, 6 en 22 minuten binnen de lijnen.