LIVE-discussie: zieke De Jong en trio terug, Advocaat kiest weer voor Kramer

LIVE-discussie: zieke De Jong en trio terug, Advocaat kiest weer voor Kramer

17-02-2019 15:54
23

Met dezelfde elf namen als een week geleden tegen PSV gaat FC Utrecht zondagmiddag op jacht naar de eerste overwinning van de tweede competitiehelft. Trainer Dick Advocaat heeft zijn basisopstelling intact gelaten voor het uitduel met De Graafschap (aftrap 16.45 uur). 

De eerste vijf duels sinds de winterstop leverden voor Utrecht pas één punt op (één remise, vier nederlagen). Hoewel spits Jean-Christophe Bahebeck weer fit is, kiest Advocaat op De Vijverberg opnieuw voor Michiel Kramer in de spits. Bahebeck en Nick Venema zitten op de bank. 

Thuisploeg De Graafschap kampte een week geleden met een volle ziekenboeg, inclusief hoofdtrainer Henk de Jong, en ging met een uitgedund elftal met 4-0 onderuit bij Feyenoord. De Jong zit zondag op de bank. Hij heeft ook weer de beschikking over Ted van de Pavert, Jordy Tutuarima en Javier Vet. Het drietal staat in de basis. 

Bij winst kan nummer zeventien De Graafschap uitlopen naar een voorsprong van vijf punten op hekkensluiter NAC Breda. Die ploeg verloor eerder op de dag met 5-0 bij Ajax. Utrecht kan op gelijke hoogte komen met nummer zes Heracles Almelo. 

De opstellingen

Graafschap: Jurjus, Owusu, Straalman, Van de Pavert, Tutuarima, Matusiwa, El Jebli, Vet, Narsingh, Benschop en Burgzorg.

Utrecht: Jensen, Klaiber, Letschert, Janssen, Gavory; Gustafson, Van Overeem, Van de Streek, Boussaid, Kramer en Kerk