'Manchester City laat oog vallen op Atlético-ster na afzegging Frenkie de Jong'

'Manchester City laat oog vallen op Atlético-ster na afzegging Frenkie de Jong'

Gepubliceerd: maandag 18 februari 2019 om 08:30ma 18-02-2019 om 08:30

Laatste update: dinsdag 19 februari 2019 om 15:11di 19-02-2019 om 15:11

Manchester City onderzoekt de mogelijkheid om zich in de zomer te versterken met Saúl Niguez. Dat meldt The Mirror. De Spaanse middenvelder van Atlético Madrid staat bovenaan het verlanglijstje in het Etihad Stadium.

Saúl wordt gezien als de 'perfect replacement' van Fernandinho. De Braziliaanse motor op het middenveld is verzekerd van een basisplaats, maar heeft weinig concurrentie en begint op leeftijd (33) te raken. Met de komst van Saul moet City-manager Pep Guardiola meer opties krijgen.

De middenvelder van Atlético heeft een ontsnappingsclausule van ruim 140 miljoen euro in zijn contract staan. Dat is Manchester City te gortig, maar de Engelse grootmacht blijft de mogelijkheden onderzoeken om Saúl los te weken uit Madrid. Een verbetering van het transferrecord (67,5 miljoen euro voor Riyad Mahrez) is sowieso nodig.

Het is geen geheim dat Manchester City al geruime tijd op zoek is naar een controlerende middenvelder. Afgelopen zomer won Manchester United de race om Fred, terwijl Jorginho koos voor Chelsea. Ook Frenkie de Jong stond op het lijstje, maar de Ajacied tekende in januari bij FC Barcelona. Saúl is vijftienvoudig international van Spanje.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws