Barça-icoon Pique haalt uit naar aartsrivaal: 'Dit theater van Real is niet nodig'

Barça-icoon Pique haalt uit naar aartsrivaal: 'Dit theater van Real is niet nodig'

Gepubliceerd: woensdag 20 februari 2019 om 19:24wo 20-02-2019 om 19:24

FC Barcelona-verdediger Gerard Pique heeft weer eens een sneer uitgedeeld aan Real Madrid. De Catalaan mengt zich in een verhitte discussie rond de finale van de Spaanse basketbalbeker.

De basketbaltak van Barcelona won die eindstrijd met 94-93 van de aartsrivaal. Real Madrid hekelde na afloop echter enkele dubieuze beslissingen van de scheidsrechters.  "Real klaagt altijd en overal', reageert Pique desgevraagd. "Of het nou in het voetbal of basketbal is. Het is dat ze geen hockey- of handbaltak hebben, anders zouden ze daar óók gaan lopen klagen."

Pique wees ook nog even op de derby tussen Real en Atlético (3-1) in La Liga. "Toen werden ze behoorlijk geholpen, maar dan hoor je niemand. Natuurlijk waren er in de basketbalfinale foute beslissingen. Eerst in het voordeel van Real, daarna in het voordeel van Barcelona. Maar zonder al die fouten had Barcelona nog steeds gewoon gewonnen. Dus dit theater van Real is niet nodig."

Volgens de verdediger is het gedrag van de Koninklijke typerend. "Uiteindelijk is het altijd hetzelfde liedje met Real. Ze proberen de aandacht af te leiden van het feit dat Barça kampioen is en willen ervoor zorgen dat de prestaties van de winnende spelers naar de achtergrond verdwijnt."

Pique kan zich de komende tijd opmaken voor twee confrontaties met Real. De aartsrivalen treffen elkaar in de return van de halve finale van de beker (27 februari) en een paar dagen later in de competitie.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws