Van Hanegem schreef column over Wijnaldum: 'Het raakte me'

Van Hanegem schreef column over Wijnaldum: 'Het raakte me'

21-02-2019 23:22
33

Georginio Wijnaldum was donderdagavond een opvallende aanwezige bij de 75e verjaardag van Willem van Hanegem, die dat vierde in De Doelen in Rotterdam. Wijnaldum kwam speciaal voor Van Hanegem over vanuit Liverpool.

Wijnaldum vertelde daar dat hij in zijn periode bij PSV in een dip zat en Van Hanegem er doorheen sleepte. Dat was in 2012. Hij was onder trainer Dick Advocaat het plezier kwijtgeraakt. "Ik kreeg toen veel kritiek", zegt Wijnaldum over die periode, geciteerd door het Algemeen Dagblad. "Maar geen opbouwende. Willem schreef een column over mij die me raakte."

Wedden

Meer odds

Van Hanegem schreef op 22 oktober 2012 dat hij 'verdrietig' werd van de ontwikkeling van Wijnaldum. "Het zal voor al die kereltjes onbereikbaar blijven, dat schitterende bestaan van Wijnaldum. Slechts een enkeling bereikt zoiets. Maar ik heb nu twee wedstrijden achtereen goed op hem gelet, zaterdag tegen Willem II en met Jong Oranje op Spangen, wat erg! Deze jongen was ooit de vrolijkheid zelve, altijd, hij had een glimlach op zijn gezicht als hij aan de bal was. Bij Sparta en Feyenoord liet hij bij wijze van spreken de bal nog tegen hem lachen."

"Hij was onweerstaanbaar vrolijk, aan alles zag je dat hij deed wat hij leuk vond. Moet je hem nu zien. Het ziet er uit of hij voor straf in het veld staat. Er gaat helemaal niets meer van hem uit, hij is totaal ingezakt. Die lach zie je bijna nooit meer bij hem." Van Hanegem zeven jaar later: "Ik schreef die column omdat ik Wijnaldum met zijn ziel onder zijn arm over het veld zag lopen. Dat is toch verschrikkelijk om te zien?"

Wijnaldum geeft toe dat hij de afgelopen jaren veel aan Van Hanegem heeft gehad. "Willem is in een heel belangrijke periode in mijn carrière voor me gaan staan en heeft opbouwende kritiek gegeven, waar ik iets mee kon. Daarna is het beter gegaan. Sindsdien hebben we contact gehouden."