Oranje 'altijd een mooie optie': Als ik het hier goed doe, komt de rest vanzelf

Oranje 'altijd een mooie optie': "Als ik het hier goed doe, komt de rest vanzelf"

22-02-2019 07:29
14

Jeffrey Bruma hoopt bij Schalke 04 een nieuwe start te maken na zijn weinig succesvolle laatste maanden bij VfL Wolfsburg. De voormalig PSV-verdediger mocht voor de winterstop slechts één keer op de bank zitten namens Die Wölfe en liet zich verhuren aan Schalke.

Bruma liep in 2017 een zware knieblessure op en heeft daarna veel tijd nodig gehad om daarvan te herstellen. "Na mijn blessure was het lastig om op mijn oude niveau terug te komen. Toen haalden ze een speler die helemaal fit was, terwijl ik tijd nodig had en fysiek niet volledig kon leveren", vertelt hij aan de NOS. "Bij Wolfsburg was het einde verhaal. Voor zowel de club als voor mij."

In Gelsenkirchen mocht Bruma meteen serieus aan de bak. Nadat hij al tegen Bayern München zijn debuut mocht maken, stond hij woensdagavond in de basis tijdens de Champions League-wedstrijd tegen Manchester City. "Ik ben in principe als derde verdediger gehaald, maar er komen genoeg wedstrijden waarin ik aan bod zal komen."

De 27-jarige Rotterdammer mag in dat geval wellicht denken aan een rentree bij Oranje, waarvoor hij in november 2016 zijn laatste wedstrijd speelde. "Altijd een mooie optie, natuurlijk. Maar laat ik mij eerst lekker focussen op Schalke. Als ik het hier goed doe, komt de rest vanzelf."

Lees ook: Kieft: "We moeten niet doen alsof hij net zo goed is als Van Dijk"