'Filipe Luis maakt gebruik van transfervrije status en kan naar FC Barcelona'

'Filipe Luis maakt gebruik van transfervrije status en kan naar FC Barcelona'

22-02-2019 08:16 Laatste update: 08:31
19

Filipe Luis kan op 33-jarige leeftijd nog een toptransfer maken. De Braziliaanse linksback van Atlético Madrid staat in de belangstelling van FC Barcelona.

Dat meldt Mundo Deportivo vrijdag. Barça is op zoek naar een extra linksback, zodat Jordi Alba vaker gespaard kan worden door trainer Ernesto Valverde. Luis geldt als de belangrijkste optie in Camp Nou. De ervaren linksback beschikt over een aflopend contract bij Atlético en is - zoals de zaken er nu voorstaan - transfervrij in de zomer.

Het is niet de eerste keer dat Barcelona geïnteresseerd is in Luis. In 2009 werkte Deportivo La Coruña niet mee aan een vertrek, waarna de Catalaanse grootmacht koos voor Maxwell. Op 33-jarige leeftijd is Luis nog steeds een vaste waarde bij Atlético. Hij kan naar verluidt ook rekenen op belangstelling van Champions League-tegenstander Juventus.

Luis speelde in het verleden een jaar bij Ajax en is sinds 2005 actief in Spanje. Mogelijk staat hij open voor een zomertransfer naar Barcelona. Enkele maanden geleden maakte hij goede sier in Camp Nou door te zeggen dat Lionel Messi de Ballon d'Or verdiende, nog voor zijn teamgenoot Antoine Griezmann.