Sterk Feyenoord pakt punt en zit PSV dwars in zinderende titelstrijd

24-02-2019 16:19 Laatste update: 17:16
316

PSV is er zondagmiddag niet in geslaagd om drie punten te pakken in de topper tegen Feyenoord. In het Philips Stadion werd het 1-1 tussen de koploper en de nummer drie van de Eredivisie. Uitblinker Nicolai Jörgensen opende na een rode kaart voor Sven van Beek de score, Hirving Lozano maakte gelijk. Kenneth Vermeer vertolkte in de slotfase een heldenrol. Het gat tussen PSV en Ajax is nu twee punten.

Zonder Robin van Persie (bank) en Jerry St. Juste (geblesseerd) deed Feyenoord het in de eerste helft prima. De gasten uit Rotterdam hadden veel balbezit en drongen PSV terug op eigen helft. Tot hele grote kansen leidde het overwicht niet. Jeroen Zoet redde op een inzet van Jens Toornstra, een kopbal van Jan-Arie van der Heijden miste kracht en de sterk spelende Jörgensen mikte nét naast. PSV kreeg de grootste kans van de eerste 45 minuten. De fans van PSV rekenden op 1-0, maar Luuk de Jong miste.

Ook na de pauze deed Feyenoord het goed. Jörgensen had de openingstreffer op zijn voet: oog in oog met Zoet wist de Deen het hoofd echter niet koel te houden. Na een uur kwam de ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst met tien man te staan. Sven van Beek moest aan de noodrem trekken toen Steven Bergwijn dreigde te ontsnappen. Scheidsrechter Dennis Higler gaf direct rood.

Met een man minder kwam Feyenoord tot ieders verrassing alsnog op voorsprong. Uitblinker Jörgensen soleerde langs een paar verdedigers van PSV en waagde van afstand een poging op doel. Zoet werd compleet verrast: 0-1.

De voorsprong van Feyenoord duurde welgeteld twee minuten. Uit de eerste de beste aanval van PSV werd het weer gelijk. Invaller Cody Gakpo slingerde de bal vanaf links het strafschopgebied in en Lozano kroop slim voor Calvin Verdonk.

Na die goal ging PSV vól op jacht naar de winnende treffer. Doelman Kenneth Vermeer greep knap in toen Steven Bergwijn voor zijn neus opdoemde. Diezelfde Bergwijn gleed in de 88e minuut bijna de 2-1 binnen na opnieuw een prima actie van Gakpo en Vermeer redde daarna wéér katachtig op wederom een poging van Bergwijn. Ook een kopbal van Denzel Dumfries werd gekeerd door de doelman. De verlossende goal viel uiteindelijk niet meer.

Omdat Ajax eerder op de dag wél won, met 5-1 in Den Haag, bedraagt het gat tussen de twee titelconcurrenten nog maar twee punten. Volgende week gaat PSV op bezoek in Rotterdam, bij Excelsior. Ajax heeft vanwege het uitgestelde duel met PEC Zwolle een weekend vrij.